2021-11-02
朋友知道最近佐敦新开左间过江龙北海道居酒屋就带左我黎试下啦~ 餐厅位置虽然唔系话好就脚 但整体食物味道非常高质 值得一访! 由于朋友同我dinner黎到都几肚饿 我地正系叫左野食 下次有机会再黎既话想试下呢到既sake 软棉虾夷鹿肉汉堡两食(味噌烧茄子)第一次食鹿肉汉堡 觉得同普通牛肉汉堡无咩分别 味道偏咸 有得配饭食会更佳土手味噌煮日本黑毛和牛内脏分别有牛肠、牛肚、牛肝、牛小肠等等不同部位 食落完住冇腥味 好似平时食开既牛肉咁 味道相对浓郁厚切牛舌平时好难食到好味既牛舌 但呢到既牛舌味道十分之出色 牛舌肥美入味 肉质虽软稔 但带有少少嚼劲 口感刚刚好 可惜我同朋友挂住系咁影相 如果再热d食会更加美味白鳗鱼鳗鱼较厚身且带有少少焦香味 外脆肉软味道 十分可口海塩烧油廿鱼鲛 油廿鱼鲛油份充足 而且鱼肉份量颇多 味道鲜甜嫩滑 香口惹味海鲜大阪烧无谂过呢个大阪烧十分足料 每啖都食到海鲜馅料 最钟意呢个既大阪烧铺沟满沙律酱 岩哂重口味既我淳吟海鲜&葱吞拿鱼腩卷个人较喜欢淳吟海鲜卷 面层有海胆 三文鱼子 吞拿鱼蓉 卷物入边则包裹住油甘鱼 鱼生相当丰富 超过推荐五点刺身拼盘刺身分别有三文鱼 带子
软棉虾夷鹿肉汉堡两食(味噌烧茄子)
土手味噌煮日本黑毛和牛内脏
油廿鱼鲛油份充足 而且鱼肉份量颇多 味道鲜甜嫩滑 香口惹味
海鲜大阪烧
淳吟海鲜&葱吞拿鱼腩卷
五点刺身拼盘
刺身分别有三文鱼 带子 油廿鱼 赤身同牡丹虾 刺身相当新鲜 而且仲系厚切 尤其系油廿鱼刺身 非常鲜甜肥美