2023-09-09 108 浏览
好朋友喺外国返嚟,喺尖沙咀血拼完之后,佢话想食啲特别嘢,所以就拣咗呢间川菜试吓😎呢间十二味喺香港都开咗几间分店,设计以中国风为主,当中灯笼、百子柜等充满著中国元素,店舖好大,座位设有沙发座,坐得舒适☺️,不过晚饭时间好快就坐满晒人😁📃餐厅用QR code落单, order完好快食物就放到面前😆,食物种类有好多,我地Order咗以下食物👇💁‍♀️美滋滋鸡脚筋(5串)-小辣 hk$22-💁‍♀️肥美羊腩筋(5串)-小辣 hk$52-🌟串烧系朋友话好想试嘅食物之一🤣,鸡脚筋一粒粒,脆口的,有啲似鸡软骨;羊腩筋比较林,唔会太膻;💁‍♀️干煸肥肠-小辣 hk$98-🌟名不虚传,真系好肥美嘅猪大肠❤️,大爱,上枱时热辣辣,脆卜卜😌;💁‍♀️秘制酱香锅-唔辣 hk$218-🌟 配菜可自由配搭,秘制酱香锅规定最少要点五款食材,可以拣香辣或者唔辣,再加入秘制酱炒香,我地就拣咗👉🙆‍♀️田鸡、好大件,但啲肉质一D都唔会嚡🙆‍♀️牛舌:值得一赞,煮得好入味同埋好淋,而且切得唔会太薄🙆‍♀️豆皮:吸收晒啲酱汁,好正😋🙆‍♀️莴笋、🙆‍♀️油麦菜:清甜爽口;味道几浓,炒得入味,配料亦都好丰富有芫荽,香葱,蒜头及白芝麻,香味十足值得推

💁‍♀️美滋滋鸡脚筋(5串)-小辣 hk$22-
💁‍♀️肥美羊腩筋(5串)-小辣 hk$52-
💁‍♀️干煸肥肠-小辣 hk$98-
💁‍♀️秘制酱香锅-唔辣 hk$218-
🙆‍♀️田鸡、好大件,但啲肉质一D都唔会嚡
🙆‍♀️豆皮:吸收晒啲酱汁,好正😋
🙆‍♀️莴笋、🙆‍♀️油麦菜:清甜爽口;味道几浓,炒得入味,配料亦都好丰富有芫荽,香葱,蒜头及白芝麻,香味十足值得推介👍
💁‍♀️白饭 hk$12-
🔸温馨提示:餐厅设有加一服务费,不过非常抵食,每一页都好大份,我哋两个都食唔晒🙈

👫店铺员工服务态度好好,一定会再嚟食!
2023-09-08
  • 经典香辣锅