2013-09-05 302 浏览
因为工作关系黎左将军澳,知道呢到有间食抹茶甜品既食店,就黎食个下午茶啦。之前系屯门果间试过都几好味,所以作为抹茶迷既我黎开呢头梗系把握机会黎试下我地两个人叫左两个甜品两个饮品,全部都系抹茶!!!特盛白玉抹茶豆腐布甸 - 个抹茶豆腐布甸好好味比抹茶软雪糕甜小小,豆腐味好香浓连埋雪糕同抹茶方块,一次过食到三种抹茶甜品!!雪糕配白玉(好似汤圆既东东),口感满分宇治抹茶脆脆冻卷 - 呢个系下午茶餐,个班戟好好味,配左软雪糕,啱啱好仲比我平d叫左杯抹茶饮品芒果抹茶牛乳 - 芒果同抹茶个味好夹,好好饮!!宇治鸳鸯 - 同行朋友钟意饮咖啡,待应推介个呢个比佢,佢话好味,抹茶同咖啡唔会盖过对方既味。我见杯野上面有粒绿色野,问待应系咩,原来果粒系浓缩抹茶冰,可以keep住杯饮品个抹茶味足够,真细心整体都好满意,而且我地五点岛去又唔系好多人,过左一个悠闲满足既下午
特盛白玉抹茶豆腐布甸
宇治抹荼脆脆冻卷
芒果抹茶牛乳
宇治鸳鸯

我地两个人叫左两个甜品两个饮品,全部都系抹茶
!!!

仲比我平d叫左杯抹茶饮品

芒果抹茶牛乳 - 芒果同抹茶个味好夹,好好饮!!

2013-09-05
特盛白玉抹茶豆腐布甸