2021-12-13
最近要去北角𠮶头补习🤩🤩放咗之后就去揾下有乜外卖买返去食。结果就揾到呢间高质拉面店。去到店员就好好服务咁叫我坐阵,环境都好靓,装潢风格简约又有日本风味。而当日我叫咗两客饭,第一款系咖哩吉列猪排炸鸡饭,听个名就知好多肉食🙈啱哂食肉兽✨🤪 炸鸡同吉列猪排都新鲜炸起,肉质厚实又充满肉汁,一个价钱就食到两种炸物,够哂抵食。两者炸浆都唔太重,系食到啖啖肉。调味方面我觉得炸鸡做得更出色,鸡肉嫩滑又有juicy,够入味。不过我好欣赏炸鸡同吉列猪排都唔会好似坊间咁死咸,起码我食完成个饭都唔会话好口渴。第二系低温慢煮日本鸡胸肉饭,听个名好似好健康同好特别😂😂所以就忍唔住去试。慢煮嘅鸡肉一啲都唔鞋口,我叫咗200g嘅份量,果然铺满哂全个饭,仲有一小块渍物同原只溏心蛋,好幸福💕💕 鸡肉冇多余嘅调味,反而食到鸡肉嘅鲜味,如果惊冇乜味,店家亦有提供甜豉油✨,好贴心💕不过我认为就咁食都好好味,饭底系用日本珍珠米,粒粒分明。另外,原来外卖自取系有优惠㗎😘😘😍😍本身已经认为好抵食,点知原来仲有得平✨✨总括而言,我几钟意今次呢间店舖嘅两客日式料理,好似去咗日本嘅小店咁😘值得一去再去!正!