2024-02-03
同朋友去启德新开新式装修舒适三点三冰室用餐!真系好有感觉!餐厅装修得好新颖,好有现代感,令我地觉得心情放松,餐厅内有好多卡位,坐得好舒服,唔会挤迫,可以好好倾计。我食左啲餐厅嘅招牌菜同饮品,真系好正呀!首先,香烧羊架餐配蒜蓉汁,羊架烧得好香,肉质鲜嫩多汁,加上蒜蓉汁,味道更加丰富,真系美味到爆!另外,套餐配埋既日式粟米汤都好好味,汤底鲜甜!饮品方面,我地饮咗狂牛同红豆杏箱。狂牛系一个混合咗杂果、七喜、利宾纳同士多啤梨雪糕嘅甜品,非常特别!味道酸甜可口,而且份量十足,真系好满足。芝心虾多士都好出色,多士煎得香脆,里面有鲜虾同芝士,一口咬落去,口感好丰富。如果你钟意焗饭焗意粉,推荐焗牛舌芝士意粉!牛舌煮得软嫩,配上浓郁嘅芝士酱,味道非常浓郁香浓,意粉煮得刚刚好!最后,红豆杏霜系一个经典嘅饮品。红豆味道浓郁,配上软滑嘅杏仁霜,非常之match,系一个完美组合!
饮品方面,我地饮咗狂牛同红豆杏箱。狂牛系一个混合咗杂果、七喜、利宾纳同士多啤梨雪糕嘅甜品,非常特别!味道酸甜可口,而且份量十足,真系好满足。 芝心虾多士都好出色,多士煎得香脆,里面有鲜虾同芝士,一口咬落去,口感好丰富。