2024-09-14
好耐好耐之前已经开始食芽庄呢间餐厅!其实样样餐点都唔错!!不过自从屋企既老人家推介左🔥炙烧牛柳汤粉(HKD$108)之后,就返唔到转头😂 又系次次去到都食𠮶味!!过百蚊一碗汤粉当然一啲都唔平!但系芽庄系以份量同质量取胜!牛柳份量超级足够!卖相好得!烧得好香!入面仲系粉粉嫩嫰既牛肉😍😍 不过如果要食全熟既话,就要同职员讲,因为职员系唔会主动问你要牛肉几成熟! 牛肉食落有香茅味!咬落系好软好软,冇牙都咬到咁济!所以家中既老人家好钟意食!🧓👵 食越南汤粉,当然唔少得佢地香浓既牛骨汤!!芽庄既牛骨汤系好够味!饮左都唔会觉得口渴!! 配埋滑一滑既汤粉,索晒牛骨汤既精华呀!!😋😋😋我地仲以优惠价加左两只笔油鸡翼(HKD$38),牛油鸡翼炸得好香脆!入面仲好Juicy!! 呢个都系我推荐既菜式之一!呢间位于将军澳既芽庄分店英文名有Canteen呢个字,餐牌都好似比其他分店简单!不过我谂都完全够大家拣!