2019-06-01 119 浏览
系元朗卖饺子面食既铺头越黎越少,最为人熟悉既系「梁记」。以前真系觉得「梁记」好好味,又自家制又多款式。但近年佢d 饺子越黎越差,越黎越咸,咸到无法入口。咁啱系「维港湾」附近做完运动👯‍♀️👯‍♀️,绝对无可能食肥腻食物做晚餐,系周边氹吓发现左呢间清清地既「维港湾」饺子。8点半以后都有人排对!第一次食想试多d唔同款式既饺子,所以叫左招牌四拼𩠌,包括大白菜🥬、韮菜、芫茜及香芹饺。所饺子🥟既调味都好好,唔会觉得咸。而浓味既芫茜/芹菜/韮菜份量到位,唔会抢晒鲜肉既味道。最值得一赞既系佢用自家制老火汤做汤底,无落味精(饮完夜晚都无口渴既感觉)👍🏻👍🏻👍🏻 餐厅会不定期更新汤底,好有新意!

招牌四拼饺
招牌四拼饺