2018-11-22
位于铜锣湾百乐中心的吉列牛忌廉乌冬专门店系一间人气韩日菜餐厅,主打吉列牛同咖哩忌廉乌冬中午黎到设有午市餐牌,$50几起就有丰富午餐,都几抵食的哦照烧鸡扒茶渍饭鸡扒唔算肥厚,比较薄身,但肉好柔滑,照烧酱汁充满住整块鸡扒,都几入味嘅!茶渍饭个壶汤好清甜,入口好舒服,把汤拌进饭里变成汤泡饭都几好味的哦!建议先食左饭面上既嫩滑炒蛋先至好加汤喔吉列牛定食吉列牛肉排切成左约10块,厚薄适中,使牛肉更易烧熟,客人可自行把吉列牛烧热至所喜爱的熟度。我同朋友将牛肉烧至差不多全熟,但肉并唔会因此变韧,仲好软林添!入口好浓郁既牛肉脂香,四边仲有微脆口感呢!另外好欣赏呢度既日本珍珠米饭,有嚼劲,富米香,加入左饭素更添美味鸡软骨饺子饺子则比较失色,虽然饺子肉馅饱满,但用油过多了,导致饺子内外都是油油的Kobekatsu秘制蛋卷秘制蛋卷厚厚的,内里卷了香软的芝士,使蛋卷出现芝士拉丝效果,味觉同视觉都一流哦
中午黎到设有午市餐牌,$50几起就有丰富午餐,都几抵食的哦
照烧鸡扒茶渍饭