2018-03-27
朋友喺观塘返工,话呢间有特色甜品,所以决定一齐去试吓。睇完餐牌之后,决定要个二人行大虾和牛套餐。朋友要咗忌廉汤,佢话够香浓。我就要咗杂菜汤,够晒番茄味。之后就嚟咗餐包,嚟到系热辣辣,好松软,好食! 餐厅有个新开张优惠,可以加$1要个糯米酿香辣鸡翼,我哋紧系加啦! 鸡翼微辣,炸得干身,糯米好烟韧,正! 法式焗酿田螺嘅螺软淋有鲜味,加埋薯蓉一齐食,就更加软滑。极上和牛汉堡配薯角个汉堡包份量十足,包烤得刚好,唔会过干过硬,和牛扒牛味香浓多汁,加埋蔬菜食,好美味! 薯角炸得干身唔油腻,充满薯香,食到停唔到口。扒大虎虾配龙虾汁扁意粉啲意粉好弹牙,煮得刚刚好,配埋弹牙虎虾同龙虾汁,好惹味! 睇menu见到有啲花艺甜品,朋友即刻话系呢啲,我哋每人拣咗1款试试。啲甜品一到,我哋真系哗一声,靓到唔舍得食。柠檬蛋白批柠檬味突出,微酸,好 refreshing,唔会腻。意大利芝士饼嘅咖啡酒味香浓,质地好软滑,好好味呀! 食甜品果然系有另一个胃,最后同朋友倾吓计,食埋跟餐嘅士多啤梨蛋糕同芒果蛋糕先走,呢晚食咗啲高质西餐,仲有又靓又好食嘅花花甜品,好满足~~~
睇完餐牌之后,决定要个二人行大虾和牛套餐。
朋友要咗忌廉汤,佢话够香浓。
我就要咗杂菜汤,够晒番茄味。
之后就嚟咗餐包,嚟到系热辣辣,好松软,好食!
法式焗酿田螺嘅螺软淋有鲜味,加埋薯蓉一齐食,就更加软滑。
意大利芝士饼嘅咖啡酒味香浓,质地好软滑,好好味呀!