2024-10-25
今日去到将军澳揾食,呢道平民区啲野都唔会好贵,适合一般平民老百姓,今次呢间餐厅都非常亲民,价钱都比较相宜。首先我地叫左个小食,斑斓咖吔多士,中间厚厚一片牛油,配咪斑斓酱真系口感非常丰富,面包脆,中间滑。系我既至爱。主食方面我地就叫左两个自由选A+B+C。第一个套餐就选左顺化香茅猪扒配檬粉,猪扒炸到黄金色,分开上,香脆可口。檬粉又好有口感,非常弹牙。跟餐小食就选左星加坡咸蛋黄鱼皮,咸蛋味好出,鱼皮非常脆口,非常新鲜,大大块十分满足。另一个主食就点左马拉咖喱猪颈肉配米饭,咖哩捞饭系非常野味,一啲都唔辣,甜甜地非常好味。猪颈肉好香,味道好,值得一试。随餐小食就点左顺化香茅鸡翼两只,外脆内软,味道岩岩好。最后饮品方面就选左薄荷青柠梳打同咪桂圆红枣茶热饮。两款口味都各有千秋,两款都唔错,值得一试。
随餐小食就点左顺化香茅鸡翼两只,外脆内软,味道岩岩好。