2022-05-20
🥰妹妹生完bb第一次出关食晚饭,当然要拣佢最钟意嘅意大利菜,我哋两个都住港岛东区,就近近哋去鲤景湾嘅💖COMO Italian Restaurant & Bar。餐厅划分咗坐高台嘅酒吧区,同用餐区,我地2个坐喺四人枱,舒服又有情调。🥂🥂饮杯野chill下先,我拣咗杯cocktail 🍸margarita ($88)妹妹唔饮得酒,拣咗橙汁($28)🦪半打生蚝 $168产自日本,口感creamy❤️非常鲜甜💖💖前菜:白酒汁烩蚬 $168蚬好新鲜,白酒汁充满牛油同白酒嘅香味, 用面包点嚟食最岩。🦞 加泰罗尼亚龙虾沙律 $198仲有一只龙虾咁多,起左肉切粒,食起上嚟好方便。 🍝龙虾烩扁意粉 $258今晚可以话系龙虾大餐,意粉同样有原只龙虾。龙虾用芝士焗,味道香浓 了。扁意粉配蕃茄酱🍅,酸甜美味。🍕意大利火腿pizza $148有水准,火腿咸香, 芝士香浓,再配搭火箭菜,而饼底脆口,食到有小麦面粉香👍👍🥩烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁 $388肉眼扒叫咗medium,充满肉汁,咬落去油香四溢,牛味极浓。😍最后每人一件tiramisu ($48), 店员介绍系大厨homemade ,好多顾客为咗佢返转头😄😄。
🦪半打生蚝 $168
产自日本,口感creamy❤️非常鲜甜💖💖
前菜:
白酒汁烩蚬 $168
蚬好新鲜,白酒汁充满牛油同白酒嘅香味, 用面包点嚟食最岩。
🦞 加泰罗尼亚龙虾沙律 $198
仲有一只龙虾咁多,起左肉切粒,食起上嚟好方便。
🍝龙虾烩扁意粉 $258
🍕意大利火腿pizza $148
🥩烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁 $388
😍最后每人一件tiramisu ($48), 店员介绍系大厨homemade ,好多顾客为咗佢返转头😄😄。我地超钟意,口味正宗💯
🥧🍰食甜品配杯咖啡 ($33)同 伯爵茶($28),享受。❤️
好难忘嘅一个晚上, 妹妹话一定会再来👍👍
🌠当晚外籍店员Glenda服务超贴心,后来知道佢系餐厅副经理,妹妹话佢嘅服务有⭐6星级酒店水平。👏👏我地都觉得食饭遇到好既服务唔系必然,唔应该take it for granted,要多加赞许。❤️❤️