2014-12-22
我公司有个古怪0既传统, 就系生日果个要请食饭, 好不幸地, 今次轮到小弟. 起初大家话要食填鸭, 后来又话太远唔够时间, 搅下搅下就拣左间近公司0既餐厅.虽然呢间餐厅系公司附近, 但系都系第一次去, 装修都算可以, 舒适得来又有STYLE. 一入到去, 有个好吸引0既salad bar, 卖相都唔错, 比起好多餐厅丰. 坐低, 睇下个menu,都系一般salad bar加main course, 可以净食salad, 或者加个main dish. 生为一个男士, 净食沙律紧系唔够喉, 所以叫左个意粉.个salad bar一D都冇令人失望, 食物精致得来又美味. 而且十分新鲜, 其实真系可以唔食main dish, 我都食左几转先停手. 反而main dish就一般, 有D鸡肋FEEL. 甜品系雪巴, 叫做饭后有D甜野咁啦.
题外话/补充资料:
整体都可以, 不过如果唔系必定要食热野, main dish可以唔驶叫.