2020-10-16
朋友生日就拣左呢间沪菜试下,环境舒适优美,我地一行6人因为限聚关系要分开坐,但好好既系佢地将我地坐隔离枱,所以讲野都方面,但就可能会嘈左少少🤣野食方面就会分开两边上菜黄金虾球-佢煮到每样野都好均匀既蛋黄,食落去好重蛋黄味,虾都好嫩滑,食落好爽口水煮牛-辣味岩岩好,又唔会太辣,鱼肉好滑,鱼都算多,入面有埋阔粉,一齐食好好食小龙包-咬落去超多汤汁,好味道呢个唔记得咩名,因为我地有小朋友,所以就拣左呢个味道比较清,鸡肉都好滑,都唔错榄菜四季豆-个豆食落去好爽口,肉碎比较咸,但两样一齐食就好夹好好食饺子龙虾汤面-呢个有少少失望,因为饺子劲细粒,得块皮大肉劲少,而个龙虾汤底味唔太出,龙虾正常既土鸡蛋西红柿刀切面-呢个食落好特别一开始就以为就咁蕃茄炒蛋加面,个面既口感好滑加埋佢个酱汁,一开始食系甜甜地慢慢食落系辣辣地,好惊喜又好好食北京填鸭-佢地个皮好软唔会太薄,连埋只鸭一齐食好好食,食落口唔会好油
小龙包-咬落去超多汤汁,好味道