2016-09-25 681 浏览
去左一间位于九龙城既越南面包小店high-tea, 入面既装修好别致, 而呢度既法包系列更令我一试就爱上! 开餐啰!! ------------------------------【蜜桃虾丸米纸卷】HK$82 米纸卷比出面既SIZE为大, 入面有虾丸, 青瓜, 黄瓜, 生菜同埋大量既粉丝, 咬落去有丰富而有层次既口感, 清新味道, 不过虾丸有点硬, 无弹牙感~【慢煮咖哩牛肋条面包】HK$92 【酥炸软壳蟹面包】HK$92 呢度既法包焗得好脆身而面包又够松软, 先黎一个 "慢煮咖哩牛肋条面包", 非常足料, 啖啖都食到丰富食材...慢煮牛肋条好林, 而且煮既过程中能够锁住肉汁, 所以食既时候更食到juicy既牛肉汁同埋辣辣地既咖哩味~而另一款既"酥炸软壳蟹面包"更以全只软壳蟹上台, 唔太油腻, 加埋生菜一齐食, 非常爽脆, 每款法包都夹有腌制过既洋葱丝同埋莞茜, 食落更加香口~ 客人可以选择辣同唔辣而加辣椒粒, 岩哂不同口味既朋友唷!!!

【蜜桃虾丸米纸卷】HK$82

【慢煮咖哩牛肋条面包】HK$92