2024-03-30
我哋上个星期去左旺角超美味泰式餐厅食饭,真系好正呀!餐厅嘅装修好舒服,好有质感,入到去就有种放松嘅感觉。啲位非常舒服,有好多卡座可以选择,真系好贴心。我哋食左招牌菜泰式烧鲈鱼,味道好正!鲈鱼烧得好香,肉质鲜嫩多汁,搭配埋泰式酱汁,真系一绝!啲酱汁酸辣开胃,令到鱼肉更加有层次感。整体尝落,味道好均衡,好滋味。另外,我哋仲食左冬阴功汤,好正宗!汤底酸酸辣辣,汤里面有新鲜嘅香茅同埋柠檬叶,令到汤嘅味道更加浓郁。汤里面仲有新鲜嘅海鲜同埋香嫩嘅鸡肉,食落好鲜美!每一口都系一种惊喜,真系好开胃又暖胃。最后,我哋仲食左芒果糯米饭,真系好正宗泰国风味!糯米饭软糯香甜,芒果新鲜多汁,两者配合得天衣无缝。食落一口口糯米饭同芒果,甜味同糯米嘅口感交织在一起,真系好好味!令人回味无穷。