2019-12-29 1789 浏览
我个女刚刚去咗北角返新工。食过一间叫 “琼妈妈”饭店,系主打海南鸡饭。囡囡知道我最终意食海南鸡饭,所以今日就专登带我去食,食完就可以坐叮叮去工展会。去到饭店,虽然店舖细细,但都坐得几舒服,唔算迫。我地今日面对墙,都ok呀!坐定定就睇吓食咩先!鸡都有好多款(冇骨海南鸡,有骨海南鸡,葱油鸡,口水鸡,霸王鸡)椰香咖哩牛腩,秘制猪软骨……。最后选了2个餐。但要先去收银处落单付款先。再有店员送餐的。海南鸡配油饭(带骨)海南鸡鸡肉嫩滑,鸡肉亦唔太肥。底部有大豆牙做配菜。油饭香,粒粒分明。油饭……粒粒分明椰香咖哩牛腩配菜饭饭(必食)牛腩好大碗,好香咖哩味,因为有椰汁,所以唔太辣,亦有好香椰汁味。牛腩又淋,薯仔吸晒咖哩味,好食。菜饭亦系粒粒分明。菜饭……粒粒分明有牛筋特别好食萝卜每个套餐都会有例汤,今天的是南瓜红萝卜粟米猪骨汤,饮落完全没有味精,新鲜材料煲成美味汤水。抵赞用料新鲜材料嘅小店,味道好,价钱平。大家都要试试呀!

海南鸡配油饭(带骨)

油饭……粒粒分明

椰香咖哩牛腩配菜饭饭(必食)

菜饭……粒粒分明

有牛筋特别好食

萝卜

用料新鲜材料嘅小店,味道好,价钱平。大家都要试试呀!

午餐