2019-09-13 161 浏览
今日和朋友往荃湾罗麦记食晚餐, 我们点了虾多士, 避风塘牛肉炒河、西冷牛扒餐、黑牛、红荳冰粒粒奶茶和火车头雪糕。虾多士卖相吸引, 虾食落弹牙, 内外充满松脆口感,多士食落香脆、配上沙律酱食落惹味;而配菜沙律菜食落新鲜爽口;避风塘牛肉炒河食落惹味, 蒜香味浓、牛肉软腍、牙菜爽口、炒河炒得干身;黑牛朱古力味道香浓, 可乐甜度适中, 口感适中;最后火车头雪糕卖相吸引, 色彩缤纷,oreo夹著云呢拿, 朱古力和士多啤梨雪糕,oreo食落香脆, 云呢拿味道香滑, 士多啤梨雪糕甜度适中,食落软绵、而朱古力蛋卷香脆, 忌廉口感香滑。餐厅座位舒适, 食物有镬气、份量十足、卖相吸引, 我和朋友食了一顿美味港式晚餐。
避风塘牛肉炒河
虾多士