餐厅: 百樂潮州酒家
资讯:

2021-06-01 201 浏览
疫情以来都好少去饮茶,难得而家稳定左啲,最好就系同朋友一齐去食一盅两件啦。酒楼唔算好大,但系都坐得几舒服,座位之间有适当距离,环境干净卫生。去酒楼梗系要食流心奶黄包啦,热辣辣上枱 ,一撕开啲奶黄就涌出嚟,包身软熟,奶黄又香又滑, 食多一个都唔觉漏。黎到呢间潮式酒楼,当然要试下潮式点心啦,先黎一个潮式韭菜粿。 一夹上手,好饱满㖞,一定好足料啦。果然,韭菜塞满个粿子,啖啖都有韭菜,好满足。再嚟就系潮式糖醋伊面。糖同醋分开上,可以因自己喜爱,加落个面饼度。个伊面好脆,干身唔会油淋淋,加埋糖同醋,酸酸甜甜,非常开胃。 虽然菜单系写小份,但其实都唔细㗎,成个碟咁大嘅面饼,食哂都好饱了。再叫多一个小菜,和味香橙排骨。啖啖肉嘅排骨好jucy, 衬埋开胃嘅香橙汁,夏天食特别滋味。最后要个潮式甜品:褔果芋泥。芋泥唔系度度有得食㗎, 啖啖芋泥好滑,啱哂我地呢啲芋泥控。另外,都要赞一赞呢度嘅服务,执枱,加水都好快手。

另外,都要赞一赞呢度嘅服务,执枱,加水都好快手。