2021-05-10 53 浏览
呢日放工黎到新南苑~ 一路都好想打边炉, 仲好想狂食靓牛, 新南苑就满足哂我D 愿望~其实可以拣海鲜/牛魔王餐, 或者两样要哂再贵多少少咁, 但我地好想食牛所以都系拣番牛魔王餐! 一开始店员就问我地个鸡煲要咩辣, 我地就拣左少辣, 鸡煲都系可以任加, 但因为想食牛, 所以我地都系食左一转鸡就够~~~之后就上左个蟹花甲汤底, 个汤底系南瓜汤, 配上蟹同花甲, 蟹够鲜味, 花甲就冇沙~ 够哂满足! 牛就佢会上一碟手切牛颈只, 牛颈只真系够哂重牛味, 劲香! 呢个就冇得任食, 如果想再食就要加钱~ 另外佢会上哂所有等级既牛, 美国和牛真系好正, 好重牛味, 食完一旧接一旧!! 我地仲有叫其实任食既配料, 丸呀菜呀, 各样野咁, 乌冬连埋呢个汤底食都真系好出色! 下次黎想试下佢个海鲜餐!