2021-07-30 867 浏览
生日book左尖沙咀呢间店舖黎食,呢间铺晚餐时间都好多人,最好book左枱先。呢间铺主要系食串烧同刺身。而佢首先会上一个冷盘前菜,我就觉得几好食但有d朋友就唔食呢类型既食物,所以呢个头盘比较因人而异。咁我地一开始就点左刺身同串烧,咁佢就先上哂串烧先,串烧味道好香而且唔会落过多既盐而令佢变咸,好岩我口味。刺身方面都不错的,但上菜时间就久了一点。而另外想特别称赞的是那个紫菜鱿鱼天妇罗,简单来说就是一个鱿鱼天妇罗,上面铺了一层紫菜碎,呢个配搭我都系第一次食到而味道系非常夹,可以话系最推介最难忘既一个𩠌👍。但呢间餐厅有个唔好既地方就系好多菜式都售罄例如猪大肠,如果多d野拣咁就可以再叫多d黎试下了😔
前菜
浦烧鳗鱼串