2011-04-22 20 浏览
我以前只出过两个post都系因为太难食. 所谓丑事传千里. 唔想再有人使寃枉钱. 今次系第二次食 IFC SimplyLife, 真系好好味, 所以值得我咁有心去写. 仲有, Like 佢哋嘅笑容s.六个人(include 1 baby), order 了 以下食物, 埋单HKD1835:Starters一客芝士忌廉汤一客青口两客温泉蛋SaladMain Courses两客黑豚猪扒两客咖哩虾饭一客黑雪鱼Drinks两柸橙汁一柸西柚汁Manu 选择不多, 但系都系比想像中好吃.青口, 我用面包吸埋啲汁食. 青口够嫩.Salad 太大碟, 太多肉, 食完都有啲饱. Surprise 系佢有一大片芝士薄脆, 好浓芝士味.老公都不作他选, 再encore上次食过番寻味嘅黑豚猪扒. Very Juicy.虽然咖哩虾饭得两只虾, 但系整体都好味, 所以都无嬲.原本想食埋甜品, 但系好饱了. 下次唔食头盘, 食甜品, 好似话香蕉批好好味㖞.

Starters

一客黑雪鱼

Drinks
两柸橙汁
一柸西柚汁

Manu 选择不多, 但系都系比想像中好吃.
青口, 我用面包吸埋啲汁食. 青口够嫩.
虽然咖哩虾饭得两只虾, 但系整体都好味, 所以都无嬲.

2011-04-22
  • 黑豚猪扒