2018-10-11 43 浏览
上星期同老公去左一间高级烧肉店晚餐,庆祝结婚周年纪念,估唔到咁有惊喜!老公话铜锣湾开左一间烧肉店,于是就订枱去试试。一入到餐厅,就见到一台好有特色的酒柜,虽然我唔饮酒,但都比佢吸引左,原来这间餐厅系以靓牛配红酒做主题,怪不得餐厅名叫做「佳牛美酒」。餐厅的环境十分舒服,摆设都好有心思,尤其VIP房盏吊灯,我好喜欢蓝色的绒布坐椅配白色吧枱,好有格调。讲返食物,我最欣赏日本A5和牛牛板腱,好淋好多汁,入口QQ弹牙,澳洲牛小排好食到不想呑,最紧要同深刻就系件澳洲和牛M9+西冷,油香肉嫩,炭香皮脆入口真系形容5到D感觉,总括一句食到好开心,真系回覆拍拖的感觉,呢—餐胜价比极高,以后所有喜庆日子都不用伤脑筋找地方。