2018-08-22 3470 浏览
系湾仔食开野嘅,都识得QRE,入面有好多餐厅,中日西都有,每逢lunch time就大排长龙,个个都嚟觅食。今日,就同同事去试50年代餐厅。呢间餐厅相比起其他系QRE嘅餐厅少人,但千奇唔好以为佢好逊色,相反,佢比我预期中好!一入到去服务员就安排一张四人枱比我地,啲櫈好似梳化櫈,坐得好舒服。枱同枱之间保留足够嘅距离,唔会痴得太埋,感觉好有空间可以同同事尽情倾计。我地叫咗三道菜,分别系鱼柳、墨西哥鸡卷同烧鸭胸。个鱼柳不过不失,肉质偏冧,但份量都算足够,一个女仔食的话都应该够饱。墨西哥鸡卷系三道菜入面最好食!热腾腾充满丰富芝士的饼皮内包上鸡肉和好惹味的酱汁,少少酸辣,令整道菜生色不少!至于烧鸭胸,啲肉老实讲有啲腥味,质量明显地不高,一定要点酱先放得入口,下次唔会再叫呢样了。呢三道主菜都伴有荷兰豆/薯仔/沙律菜,整体来说份量都算大,加上有前菜同饮品,以湾仔午餐来说,呢个价钱简直系性格比高!最好系佢坐得好舒适,环境又不嘈吵,相信下次会再嚟食

我地叫咗三道菜,分别系鱼柳、墨西哥鸡卷同烧鸭胸。