2021-05-06 159 浏览
第一次去海富中心揾食,估唔到二楼一角有咁多家庭式餐厅,行到尾见到这间卖台式便当好似好吸引就试下啦~疫情期间无得去台湾,就唯有食下台湾菜当自己去旅行~餐厅每日有特别套餐:我自己就点左C餐「慢煮牛筋烤台湾肠·卤蛋肉燥饭」。除左套餐,亦可以散叫:朋友就点左「慢煮猪软骨配台酱干拌乌冬」。虽然好多人买,但餐厅效率很好,很快就有得攞喇。攞完我地就去附近公园食:单看卖相都已经流口水!这个牛筋果然是慢煮出货,食落入口即溶,再配合台湾肠微微黑椒风味,非常惹味!另外我都好钟意有蒜片附送,连住台湾肠一齐食简直绝配!肉燥饭都绝不马虎,系用珍珠米配冬菇肉燥,食落口感烟韧,以这个价钱很超值!这杯冻柠檬柑桔蜜酸酸甜甜又滋润,啱哂而家渐渐变热嘅天气!朋友点嘅猪软骨因为系慢煮所以都好腍,再配合埋酱汁好好味!乌冬口感也不错👍🏼下次再试下佢其他fusion菜式先👍🏼
2021-04-30