2021-01-10
由于今日人亏亏行唔到咁远买野食,咁就近近地系公司附近觅食。 不过呢条街真系好好 ,是但一间d野食都可以安心食唔惊伏,仲要价钱系中上环嚟讲都唔算贵。 而今日买既呢间小店,佢系正楼梯旁边,唔算起眼,但系一到lunch time都几多人等。上次食过佢个肉丸意粉之后就一直有d挂住🥺,所以就决左今日再拎埋的个lunch box 去encore果个意粉。佢地人手唔算多,一共3个人,一个煮意粉,一个负责饭,一个负责收钱pack食物,见佢哋个个密密做冇停手。 趁等候期间,我去左隔离店买左杯热饮(详情可以睇埋我另一篇食评)🥰 呢2间店我都好钟意🥰 最后等左大约10分钟多dd就有意粉喇😍个意粉好大兜,有6大粒鸡肉丸,好香浓既蕃茄芝士酱汁😋😋,佢食落偏向蕃茄酸味,好醒胃。粉意又系口感岩岩好,唔会好淋但又挂到汁。鸡肉丸简直系我最爱😍佢系个样望落结结实实,入面唔松散但又比外面淋d, 仲要几juicy😍😍🤣 d汁多到食完都仲有好多🙈好喇!下要我要试埋佢d饭,似乎都好似几多人叫佢d炸鸡饭🧐
好喇!下要我要试埋佢d饭,似乎都好似几多人叫佢d炸鸡饭🧐