餐厅: 叁茶陸飯
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-10-02 152 浏览
今晚又约左好友相聚,荃湾食肆众多,有时真系几难拣,今次黎到位于8咪半嘅叁茶陆饭,我地大概7点9黎到,客人唔算好多,等左15分钟就可以入座喇,餐厅装潢几特别,好光猛整洁,整体黎讲好舒服,我地今次拣左:台湾肉燥饭同台湾食到嘅味道差唔多,饭底好多肉汁,捞埋一齐食好juicy,唔错,同埋比我想像中大碗,有惊喜,卤味拼盘(大)味道偏咸左啲,鸡翼入面仲有啲红色,蚵仔煎味道唔会太咸,唔错,汁酱亦好有台湾风味,塔香盐酥鸡盐唔会落得太重,所以唔会太咸,鸡炸得好脆,肉质嫩滑,真正嘅外脆内软,樱花虾炒丝瓜香口嘅樱花虾配合清淡嘅丝瓜,味道几好,咸淡度适宜,仲可以一解油腻感觉,五更肠旺望落以为好重口味,点知原来唔系架,仲有我至爱嘅猪润,猪红,猪肠餐厅仲供应一个小炉一路将锅加热,保持菜式热辣辣,川味水煮牛唔知点解会有川菜食呢味菜食第一啖觉得好辣,但辣味好快就过,之后一路食都唔觉得辣了,牛肉份量好多,都几抵食,仲可以辣下过下口瘾,海盐芝士奶盖小农红茶呢杯要大赞,淡淡嘅海盐味,唔会抢左奶盖味,浓香幼滑嘅芝士奶盖,红茶味好香,完美嘅配搭啊黑糖珍珠茉莉奶绿呢一杯就差少少,好期待嘅黑糖珍珠无黑糖味,甜味都无,但茉莉茶味几突
今晚又约左好友相聚,
荃湾食肆众多,有时真系几难拣,
今次黎到位于8咪半嘅叁茶陆饭,
我地大概7点9黎到,客人唔算好多,
等左15分钟就可以入座喇,餐厅装潢几特别,
好光猛整洁,整体黎讲好舒服,
我地今次拣左:
台湾肉燥饭

同台湾食到嘅味道差唔多,饭底好多肉汁,
捞埋一齐食好juicy,唔错,
同埋比我想像中大碗,有惊喜,
卤味拼盘(大)
卤味拼盘(大)

味道偏咸左啲,鸡翼入面仲有啲红色,
蚵仔煎

味道唔会太咸,唔错,汁酱亦好有台湾风味,
塔香盐酥鸡

盐唔会落得太重,所以唔会太咸,
鸡炸得好脆,肉质嫩滑,真正嘅外脆内软,
樱花虾炒丝瓜

香口嘅樱花虾配合清淡嘅丝瓜,味道几好,
咸淡度适宜,仲可以一解油腻感觉,
五更肠旺
望落以为好重口味,点知原来唔系架,
仲有我至爱嘅猪润,猪红,猪肠

餐厅仲供应一个小炉一路将锅加热,
保持菜式热辣辣,

唔知点解会有川菜食

呢味菜食第一啖觉得好辣,但辣味好快就过,
之后一路食都唔觉得辣了,牛肉份量好多,
都几抵食,仲可以辣下过下口瘾,
海盐芝士奶盖小农红茶

呢杯要大赞,淡淡嘅海盐味,唔会抢左奶盖味,
浓香幼滑嘅芝士奶盖,红茶味好香,
完美嘅配搭啊

黑糖珍珠茉莉奶绿
黑糖珍珠茉莉奶绿

呢一杯就差少少,好期待嘅黑糖珍珠无黑糖味,
甜味都无,但茉莉茶味几突出,
奶味香浓,如果无左珍珠,呢杯饮品其实都唔错。
2018-10-01
等候时间
15 分钟 (堂食)