2008-06-08 5 浏览
呢一间系我系大坑最钟意去既餐厅,唔好睇佢细细间, 但系做pasta真系好出色,记得好多年前我好钟意食佢既大蚬墨汁意粉,当时价钱真系唔升平,$98一个,而且唔系餐,对我黎讲真系算中上既价钱,但系佢系那个墨汁意粉令我爱上左呢间餐厅.上星期我再去食, 可惜已经冇再卖墨汁意粉了,个waiter定老板我都唔知道,佢介绍左我食个烟肉磨茹炒长通粉($88)估唔到呢长通粉可以炒得好好食, 出面食那d长通粉多数都系好淋,但佢炒得真系好弹牙, 一d都唔会太淋, 而且白汁炒出黎又唔会太多汁水,真系岩岩好,我地一行3个人, 好多人都话好好食.之后我地仲叫左个西冷8成($128), 可惜的是西冷最多都是只有6成熟,不过肉味真系好好,对我呢个食开5成熟既真系岩岩好,不过我的朋友就只吃了一点就接受不到了,真可惜.其实大坑而家开左好多间西式法式既餐厅, 不过以价钱黎讲佢都算系最低又好食了.如果下次去到steak可以做得更好就更加完美了.
$98一个,而且唔系餐,对我黎讲真系算中上既价钱,
但系佢系那个墨汁意粉令我爱上左呢间餐厅.
上星期我再去食, 可惜已经冇再卖墨汁意粉了,
真系岩岩好,我地一行3个人, 好多人都话好好食.
不过肉味真系好好,对我呢个食开5成熟既真系岩岩好,
不过我的朋友就只吃了一点就接受不到了,真可惜.
其实大坑而家开左好多间西式法式既餐厅,
不过以价钱黎讲佢都算系最低又好食了.
如果下次去到steak可以做得更好就更加完美了.
  • 各式pasta