2018-09-03
星期日5点几同朋友喺附近睇完戏,尖沙咀食个早饭希望易揾位d,因为最近成日食西餐,想转下口味食日本拉面,朋友话美丽华商场有间好味嘅日本餐厅,决定行过去睇下餐牌先。餐厅喺商场二楼,门口放咗menu,俾个二人拉面套餐($288/2位)吸引咗,包2个拉面/主食,2款小食同2杯饮品。小食有我喜爱嘅牛舌,价格都算ok,就决定试试。因为只系6点,店入面仲有好多座位。侍应招呼我地坐低,殷勤奉上2杯茶,又贴心俾我地一个篮放手袋,即时加咗分。叫咗2个特制博多猪骨汤拉面,小食就葱花牛舌同鱿鱼筒,餐饮2杯冻柠茶。拉面卖相同味道一样吸引,原块紫菜做装饰,猪骨汤底好香浓但唔咸,拉面Q弹,温泉蛋嘅糖心超正,几片肥义烧排列得整整齐齐,软滑唔肥腻期待嘅葱花牛舌系薄切,入味又弹牙,加咗柠檬汁更清新可口。鱿鱼筒份量唔细, 口感适中,味道都唔错。总结:好饱,味道同招呼都满意,下次会再嚟。
期待嘅葱花牛舌系薄切,入味又弹牙,加咗柠檬汁更清新可口。
鱿鱼筒份量唔细, 口感适中,味道都唔错。
总结:好饱,味道同招呼都满意,下次会再嚟。