2024-01-21 46 浏览
今日系圣诞节之后,仍然保留假期嘅心情。想揾间特色西餐厅,喺OpenRice见到呢间隐世西餐厅,所以就book咗枱来食一个二人浪漫晚餐。餐厅入边装修得非常华丽,深绿色嘅贵族梳化椅,配上华丽嘅吊灯,座位宽敞,坐得好舒适,亦都感觉到欧洲𠮶种华丽,而且气氛非常浪漫。我哋叫咗一set 圣诞二人晚餐,因为圣诞节期间,二人晚餐同平时嘅餐牌好似有少少唔同。食材更加名贵、高级。二人晚餐包含沙律、餐汤、前菜、肉食、主食、餐饮。1. 沙律新鲜爽口2. 海鲜面豉汤好鲜甜3. 刺身拼盘 ,有三文鱼刺身、甜虾、螺肉刺身,好新鲜。4. 海鲜拉面,海鲜配合龙虾汤汤底,好正。5. ⁠生蚝分开2款,美国同澳洲,两款都好鲜甜美味,仲保留有海水淡淡的咸味。5. 鹅肝多士,鹅肝入口即溶,外脆内软,非常好味。多士脆卜卜,吸收左鹅肝嘅油份,好香口。非常推介呢味菜式。6. 安格斯肉眼扒,牛扒好新鲜,食到牛嘅鲜味。7. 餐饮:冰冻水蜜桃茶,甜甜地好好味;另外一杯系热嘅花茶,用只蓝色嘅水晶玻璃杯嚟装来盛载,好靓,打卡一流。总结,全部食物都做得好精致,好好味,如果有埋甜品就更加好啦,下次庆祝节日一定要再嚟食。

二人晚餐包含沙律、餐汤、前菜、肉食、主食、餐饮。

1. 沙律新鲜爽口
2. 海鲜面豉汤好鲜甜
3. 刺身拼盘 ,有三文鱼刺身、甜虾、螺肉刺身,好新鲜。
4. 海鲜拉面,海鲜配合龙虾汤汤底,好正。
6. 安格斯肉眼扒,牛扒好新鲜,食到牛嘅鲜味。