2021-03-06
今日来到愉景湾DP plaza, 入边有好多食肆,花多眼乱, 最后都拣咗最热闹嘅Zaks。由于疫情的关系,选定座位后, 员工会即时消毒及清洁枱面, 所以觉得整洁度很高。场内空旷, 面对海景。我们一共三人,选择了combo B, 有四道菜,价钱适中。点菜后很快就上第一道菜凯撒沙律。呢个凯撒沙律虽然简单,但系芝士足够,烟肉烤得香口, 面包都烤得脆,所以好快就清左呢一碟沙津。下一道菜就是炸鱿鱼,配两款酱-泰式辣酱及甜芥末酱。鱿鱼炸得唔耐,所以好松软,相对来讲都冇咁热气,好好味。第三道菜就是蚬肉意粉,调味相对辣少少,但可接受,呢款意粉比较干身,但入口调味足够, 蚬肉煮得刚刚好, 仍然黐住蚬壳。好味道!第四道菜就是佢哋招牌pizza,叫咗薄批。但可以再薄身一点, 味道浓郁,材料都丰富, 有辣肉肠,火腿菠萝,青椒洋葱,虽然味道都好好, 如果话系招牌,我就觉得相对普通。套餐附送两杯汽水。总括而言,这个套餐性价比尚好,服务都不错。所以下次会再帮衬!
我们一共三人,选择了combo B, 有四道菜,价钱适中。
点菜后很快就上第一道菜凯撒沙律。
凯撒沙律
炸鱿鱼
蚬肉意粉
第四道菜就是佢哋招牌pizza,叫咗薄批。
套餐附送两杯汽水。