2020-09-02
1914 浏览
疫情关系好耐无出去食好野, 依家缓和d 就约fd wkend 黎到呢度聚下, 其实近牛头角附近多商厦, wkend 反而唔多人. 黎到紧系要叫番几个tapas薄切慢煮八爪鱼八爪鱼弹牙得黎又唔会韧,配埋olive oil同蕃茄酱,味道清新亦带少少咸香,送酒一流。Mojito Lamb Skewer无咩羊骚味, 所以即使平时少食羊应该都会喜欢肉 texture 好tender, 而且个sauce 好惹味. 叫Mojito, 相信系煮时候落左酒调味, 酒挥发左又唔太尝到酒味. 咸香, 有点mustard 同加左mint 清香同羊肉好搭薄切炙烧三文鱼腩经炙烧油脂香更出, 好肥美三文鱼腩. 下面堆左我最喜爱salad veggies - rocket leaves, rocket 独有芝麻香同略微涩味刚好balance 三文鱼腩油腻感, 好搭Sangria- white wine好钟意似白酒的Sangria,甜甜地又有果香,白酒酸度比红酒底,好易入口,配海鲜的tapas一流👍Green Garden另一杯order 同样比较refreshing, 加左green apple 同basil. 微酸
薄切慢煮八爪鱼
Mojito Lamb Skewer
无咩羊骚味, 所以即使平时少食羊应该都会喜欢
薄切炙烧三文鱼腩
Sangria- white wine
Green Garden
另一杯order 同样比较refreshing, 加左green apple 同basil. 微酸, 饮落好清爽
西班牙薯仔蛋饼
蛋饼都系唔同的西班牙餐厅食过,呢个都算系食过之中算整得好食~
蛋饼皮薄又嫩滑,入面主要都系薯仔同洋葱。切开有流心效果,整体感觉几湿润。斋食蛋饼会食到薯仔的香味,想浓味啲可以点埋沙律酱~食完有实在的饱肚感😂
Seafood Paella
呢度Paella 亦系我近期食过最好食paella. 要做好食Paella 首要系, 海鲜真系唔可以吝啬, 如果唔系就无左海鲜鲜味.呢碟Paella 虽然唔大碟, 但真系好足料铺满海鲜. 其中mussel 同clams 都唔错, 系大虾逊色左d. 饭只有薄薄一层, 其实唔驶捞佢加沙律酱已经足够鲜味.
不过呢碟paella 唔算好大碟, 虽话系2人份. 不过亦要order d tapas 先够饱