2024-02-04 335 浏览
今日去位于大围既猪手工房晚餐。餐厅用左木造彩色的墙壁,配上深色大梳化,同灯光柔和既植物吊灯,装修很有独特的风格。除左室内仲有超大既户外座位,环境很好,好适合一班朋友聚下。黎到当然要食佢最出名既招牌脆爆咸猪手啦,猪手炸到金黄香脆,外皮酥脆内里嫩滑,肉质鲜嫩,味道刚好唔会太咸,而且份量十足!加上酸椰菜和芥辣一齐食,完全唔会觉得肥腻,口感一流,非常美味,真系必食之选 。另外,仲叫了香煎牛舌,有五大厚片,下面配有沙律菜垫底,牛舌煎后仍保持肉质鲜嫩,再配上佢地特制的酱汁,令味道增加更多层次,带来丰富口感,超正。食猪手牛舌梗系要饮下啤酒啦,但平时唔饮开酒既我亦有0%酒精既水蜜桃啤酒作为最好既选择!虽然系啤酒但亦无乜苦涩味加上有粒粒桃增加口感,非常适合平时唔多喝酒既人同女仔!最后仲食埋个甜品提拉米苏芝士蛋糕Tiramisu,蛋糕口感幼滑,芝士味够浓,非常唔错。这餐厅除了招牌猪手外,仲有好多其他食物选择,下次一定要再来试下。
今日去位于大围既猪手工房晚餐。

2024-02-04
  • 招牌脆爆咸猪手