2024-07-19 150 浏览
今次系我第二次来金乐轩呢间火锅店了,上次同朋友来吃过小菜,一试难忘🤤。今次特登带屋企人来试试佢地新鲜粤式火锅🍲,好食到叹为观止! 👍我地唔系好食得辣,于是点左一个药膳牛腩煲,佢哋嘅药膳汤底好浓郁,超级入味🤤,仲见到好多养生药材,好似当归、红枣、枸杞子等。汤底醇厚鲜味迷人😋,每一口都能感受到浓浓的药材香气。将佢哋同牛腩🐮一齐烧煮,牛腩咬落去嘴里好鲜嫩多汁🥩,肉质软滑柔嫩,难怪会成为人气菜式!😋趁个汤底牛肉和药膳味够浓,我哋仲叫左猪大肠、滑牛肉、猪颈肉、猪红等新鲜火锅配料。个个都好入味,好鲜嫩,仲滑滑地。猪大肠层次丰富,又肥又嫩,入口即溶😋;滑牛肉更是色泽鲜红,筋脆肉嫩🥩;猪颈肉充满弹牙口感,肥而不腻😋;嫩滑多汁嘅猪红😋;鲜虾云吞则粒粒饱满,🍤虾仁厚实,实在系人间美味。配埋鲜支竹、菠菜🥬等菜色,真系无懈可击。👌最后仲有鸡丝麻将拌面🍜,超级好味😋!面条Q弹爽口,鸡丝鲜嫩多汁,加埋芝麻酱特别香浓顺滑,真系会食上瘾。老板推荐饮嘅竹蔗茅根水好解渴,甜度适中,仲要好清新爽口。😋今次再嚟金乐轩,食得非常饱肚又开心。环境舒适干净,服务员都好有礼貌。佢哋嘅菜色好丰富,价钱亦算合理,下次来北角都要选呢家!

今次再嚟金乐轩,食得非常饱肚又开心。环境舒适干净,服务员都好有礼貌。佢哋嘅菜色好丰富,价钱亦算合理,下次来北角都要选呢家! 👍