2017-10-25
有时真系会好挂住呢到既车仔面,无论系佢好正既𩠌定汤底,虽然地理位置唔就脚,但长途跋涉都一定要食!友人极爱食呢到既甜酸斋,而我至爱的是它的鱿鱼。今次嗌左三𩠌,分别系鱿鱼丶甜酸斋同酿豆卜。我对面就冇咩要求,拣左个平时食开既油面!强烈推介大家要嗌埋辣,因为真系 好~惹~味~架~呢到系自助形式,系门口嗌𩠌比钱,然后再听嗌number 攞面。如果嗌左野饮,就系隔离个饮品柜到自己拎!鱿鱼真系好脆好入味,每次都系我必嗌。另外都推荐大家试试佢既酿豆卜,入面包住虾肉浆,豆卜就大大粒,但肉浆就得好少,但真系好味。仲可以用个豆卜索汤,正!甜酸斋都系每次必食。友人试过讲笑话,冇晒甜酸斋做咩仲开舖!🤣酸酸甜甜真系好好食,我都会将佢摆落啲汤到索下先再食!一碟甜酸斋既份量都不少,有成七旧架!一定要嗌!唔洗惊食完会口渴,因为个汤底唔似有落味精。但三𩠌都包野饮,除左港式饮品,仲有汽水同菊花茶。呢个价黎讲真系抵到烂!🤣
友人极爱食呢到既甜酸斋,而我至爱的是它的鱿鱼。