2021-11-09 39 浏览
疫情之后都有成年冇去过饮茶,因为平时饮茶通常都会坐好耐,同朋友家人谈天说地,今日去完太子嘅价真栈买嘢,望过对面见到好多人等位,呢间点心专门店,即刻过马路去试吓咁啱系午餐时段,人流非常多要等位,等咗大约10分钟就可以入去入面地方好光猛,有四人枱同两人枱蜂巢炸芋角$24,有三只平均为到$8只,同出边嘅价钱都差唔多,但佢最优胜之处就系馅料好多,芋角系用芋泥来作皮,啲碎肉调味啱啱好唔会太咸,外皮炸到好脆,金黄色,表层小眼密布,形状如蜂巢内层软滑,食落啲馅仲有少少肉汁有种咸咸甜甜嘅味道鸡扎系茶楼非常多人叫嘅一种点心鸡扎出边以腐皮卷煮一旧鸡肉同鱼肚,加埋芋头,鱼肚吸收左汤汁同埋鸡油,咬落每一啖都充满着汤汁,味道香浓叉烧肠$24,肠粉嘅皮非常薄,加咗层薄薄嘅油,食落口软绵绵又非常滑溜叉烧切到非常细容易入口馅料都非常多虾饺$30有两只,见到入面既虾肉非常大,又爽口,虾饺系我最钟意嘅点心,出面层皮又薄,又烟韧又弹牙,没有甚么味道,但口感好好
咁啱系午餐时段,人流非常多
要等位,等咗大约10分钟就可以入去
入面地方好光猛,有四人枱同两人枱
蜂巢炸芋角$24,
有三只平均为到$8只,
同出边嘅价钱都差唔多,
内层软滑,食落啲馅仲有少少肉汁
有种咸咸甜甜嘅味道
鸡扎系茶楼非常多人叫嘅一种点心