2020-05-09 1045 浏览
想食潮州菜, 又要去间干净企理的, 就选呢间. 订了八时晚饭,不用等就有枱. 店员话坐松啲, 派咗张8人枱比我哋4个人, 限聚令刚刚许可八人枱. 服务员好勤快, 但楼面明显唔够服务员, 疫情下可以理解, 今日放假,慢慢来, 我可以等 .没有套餐, 就散叫潮州菜: 卤水鹅片拼墨鱼:味道比较淡, 墨鱼欠味道煎蚝烙: 系蛋加蚝冇加粉那种, 蛋煎得好香,好香蛋味, 蚝都算鲜味, 都几大碟, 两下工夫吃货们已将全部消灭了.卤水猪脚:皮滑 肉质林, 但卤水味唔够, 又系淡的 ....蒸龙趸班, 餐牌写系花尾趸, 店员话有两斤多重, $580, 蒸得刚好, 跟碟豉油系甜的, 加埋熟油, 鱼加上呢个鼓油有意想不到的好味鲜味.榄菜四季豆: 普普通通.咸菜猪肚汤: 失望, 胡椒味盖过一切, 猪肚太林.咸菜又系唔够味.总括呢间潮州菜不及某些潮州大排档好味,有点怀疑今日个大厨系咪蒸开潮州菜! 当然酒家有冷气坐得舒服好多.

卤水鹅片拼墨鱼:味道比较淡, 墨鱼欠味道

榄菜四季豆: 普普通通.

2020-05-09