2024-09-03
我哋今日去咗铜锣湾食串烧 叫咗个有龙虾食嘅二人餐 而家做紧优惠 $1480/2人首先会有个和风蒜子番茄沙律畀你开开胃 之后就有烤鱼干可以当小食咬住等主菜上场爱知县白象拔蚌刺身 都算几新鲜爽甜味噌酱烧龙虾 店员话个味噌酱系自己调 龙虾肉食落超爽弹鲜甜啖啖肉 新鲜加埋咸咸地嘅味噌酱味道好夹之后仲有五款串烧 有鸡肉棒 烧白鳝 厚切牛舌鸡翼同埋芦笋猪肉卷 火喉控制得好好 唔会好似出面一啲餐厅食串烧咁赶时间咁未烧香已经起菜 我哋咁啱被安排坐喺吧台所以见住店员烧嘅过程 又有另一番风味海胆伴冷稻庭乌冬 冻冻嘅稻庭乌冬上面放上海胆 侧边配咗冷面汁 仲有wasabi加埋一只生嘅鹌鹑蛋捞埋食 好清新朱古力窝夫 本身以为系热嘅烤窝夫 点知原来系类似三文治雪糕咁 里面仲有啲麻薯 食完串烧可以食个冻嘅甜品都几解腻
爱知县白象拔蚌刺身 都算几新鲜爽甜