2024-10-09 703 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯周末嘅时候嚟到湾仔依一间环境非常有特色贝开放式嘅餐厅食pizza,特色之处系佢哋有多款好味嘅前菜,加上可以两个小时疯狂食pizza意粉同埋甜品,亦可以加钱配上唔同嘅饮品套餐,非常之休闲放松前菜方面有:意式前菜分享意大利冷肉拼盘南意街头小食-脆炸海鲜蕃茄青瓜沙律外婆烩肉丸炖小八爪鱼配薯仔及番茄酱焗千层芝士茄子配番茄酱(另加$80/份)当中我觉得最好食系千层芝士茄子同埋外婆烩肉丸,小八爪鱼亦都唔错Pizza任食款式有番茄罗勒水牛芝士薄饼开心果青酱火腿芝士薄饼辣肉肠薄饼配查彻特拉水牛芝士四色芝士与风干火腿薄饼西西里鳀鱼欧芹油封车厘茄沙律薄饼(另加$80/份)当中最钟意嘅系开心果青酱火腿芝士pizza同埋辣肉肠饼配查彻特拉水牛芝士手工意粉有:猫耳朵意粉配香草汁法边豆及油渍风干车厘茄传统卡邦尼手工幼蛋面海鲜宽条面(另加$80/份)任食甜品系Tiramisu一大盘Tiramisu真系好想成盘食咗佢如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Sophia
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

前菜方面有:
意式前菜分享
意大利冷肉拼盘
南意街头小食-脆炸海鲜
蕃茄青瓜沙律
外婆烩肉丸
炖小八爪鱼配薯仔及番茄酱
焗千层芝士茄子配番茄酱(另加$80/份)

Pizza任食款式有
番茄罗勒水牛芝士薄饼
开心果青酱火腿芝士薄饼
辣肉肠薄饼配查彻特拉水牛芝士
四色芝士与风干火腿薄饼
西西里鳀鱼欧芹油封车厘茄沙律薄饼
(另加$80/份)

当中最钟意嘅系开心果青酱火腿芝士pizza
同埋辣肉肠饼配查彻特拉水牛芝士

手工意粉有:
猫耳朵意粉配香草汁
法边豆及油渍风干车厘茄传统卡邦尼手工幼蛋面
海鲜宽条面(另加$80/份)

任食甜品系Tiramisu
一大盘Tiramisu真系好想成盘食咗佢

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Sophia Loren Pizzeria (湾仔)
湾仔庄士敦道60-66号和昌大押地舖