话说喺Openrice上其他食客对呢间餐厅嘅评语系「串」「唔准时开门」,为咗试一试我选择食Tea 3、4点时间去食,时间刚刚好。环境☑️☑️☑️☑️多次经过Lady Gourmand 门口,都已经觉得好特别,好似美国乡郊食店咁,门外嘅坐位可以坐,冬天坐外面打卡一流。室内嘅环境就有D似美国嘅乡村酒吧,放咗部打碟机喺近门口位置。同时,店主应该系猫奴,所以好多摆设、挂画都同猫有关。味道☑️☑️☑️☑️☑️食物就叫咗个邋遢汉堡配咖啡天堂、深海奇缘配菠萝椰子奶昔。前者邋遢汉堡肉汁多、好够辣,其实好好味!而后面嘅咖啡天堂系一杯沙冰,咖啡味极浓,好似成兜咖啡炒啪入口咁浓,但都系好好味。至于深海奇缘即系Fish & Chips嘅进化版,多咗炸蚝、炸虾、芝士条等,都香口好味,炸鱼都有鱼味(嗱!讲真唔系个个Fish & Chips都有鱼味架!)所以食品都几高分。性价比☑️☑️☑️☑️两个Dish两杯饮品,盛惠$313,除开每人$156左右,食Burger嚟讲唔算平,差唔多质素嘅平少少、$120-130都有。不过加埋环境摆设,同埋猫奴加分位,都值得大家去食,记得大家唔好咁早去就得!

环境☑️☑️☑️☑️

味道☑️☑️☑️☑️☑️

性价比☑️☑️☑️☑️
邋遢汉堡
咖啡天堂
深海奇缘
菠萝椰子奶昔
2022-10-23
$156.5 (下午茶)
邋遢汉堡
咖啡天堂