2024-06-27
Happy Friday准时收工😆😆同事话想食牛大人火锅,谂起佢嘅美国特级安格斯即刻肚饿💁🏻♀️一于就去刷餐劲💋餐厅提供3款唔同既120分钟吃到饱套餐,今次我就拣左最顶级既「极上和牛吃到饱套餐」。呢个套餐可以无限量任食美国特级安格斯及人气澳洲和牛,仲要每位送2粒限定既澳洲M9和牛牛丸添啊😍😍汤底方面我就拣左人气既「牛大人红烧牛骨锅」,相比起其他汤底会冇咁辣,牛骨锅汤底浓郁鲜甜而且非常够味,冇咁食得辣嘅朋友仔都食到‼️肉类有唔少选择,有齐澳洲和牛M5牛肩卷、美国SRF黑牛后腿肉、安格斯牛小排、牛胸爽等等。个人嚟讲我最推荐美国SRF黑牛,佢嘅脂肪分布均匀,牛肉味好浓而且肉质鲜嫩,食落完全唔会觉得油腻。另外仲有安格斯牛小排,呢款牛嘅脂肪比例较多,入口香浓不过唔会油腻,口感好滑嫩而且肉质松软✅仲有其他火锅配料都值得一试~私房鸭血入口嫩滑又q弹。油炸鬼脆卜卜,索满汤汁够晒满足。澎湖花枝浆,食落新鲜爽口弹牙💋除此之外仲有其他台式小食,我就推荐士林盐酥鸡,酥脆得来肉质juicy。仲有甘梅粉番薯,热辣辣嘅番薯洒上甜甜金梅粉,好有台湾嘅感觉🌸另外,大家可以扫QR code嗌饮品,亦可以到自助区自取牛大人既
餐厅提供3款唔同既120分钟吃到饱套餐,今次我就拣左最顶级既「极上和牛吃到饱套餐」。呢个套餐可以无限量任食美国特级安格斯及人气澳洲和牛,仲要每位送2粒限定既澳洲M9和牛牛丸添啊😍😍 汤底方面我就拣左人气既「牛大人红烧牛骨锅」,相比起其他汤底会冇咁辣,牛骨锅汤底浓郁鲜甜而且非常够味,冇咁食得辣嘅朋友仔都食到‼️ 肉类有唔少选择,有齐澳洲和牛M5牛肩卷、美国SRF黑牛后腿肉、安格斯牛小排、牛胸爽等等。个人嚟讲我最推荐美国SRF黑牛,佢嘅脂肪分布均匀,牛肉味好浓而且肉质鲜嫩,食落完全唔会觉得油腻。另外仲有安格斯牛小排,呢款牛嘅脂肪比例较多,入口香浓不过唔会油腻,口感好滑嫩而且肉质松软✅ 仲有其他 火锅配料都值得一试~私房鸭血入口嫩滑又q弹。油炸鬼脆卜卜,索满汤汁够晒满足。澎湖花枝浆,食落新鲜爽口弹牙💋 除此之外仲有其他台式小食,我就推荐士林盐酥鸡,酥脆得来肉质juicy。仲有甘梅粉番薯,热辣辣嘅番薯洒上甜甜金梅粉,好有台湾嘅感觉🌸 另外,大家可以扫QR code嗌饮品,亦可以到自助区自取牛大人既特色自家制饮品。食到最后餐厅仲会提供每人一杯Haggen Dazs雪糕,真系超多选择超丰富💁🏻♀️💁🏻♀️ 牛大人台湾 火锅吃到饱🌟
📍旺角弥敦道610号荷李活商业中心地库