2019-02-07
葵芳呢边系购物天堂, d 衫d 小食d 饮品全部都系价廉物美👍不过行左成日, 紧系要对自己好少少见到新都会广场4楼呢间丸十日本食堂, 到左晚饭时间排晒长龙, 我谂应该好正, 所以排埋一份😂一入去果阵其实系满座, 但唔想影到咁多人, 毕竟人地未必钟意出镜, 等埋单先影架🙈室内全部都系卡位, 2个人都系坐咁大张枱😍自家抹茶粉, 浓淡度自己调校👍筑地池鱼薄切 - $280问一问侍应今晚有咩筑地鲜鱼推介, 佢话得番最后呢条池鱼, 咁紧系要左佢啦😍鱼片做薄切, 鱼腩部份就厚切, 讲到明新鲜直送既筑地鱼, 食开日本野既朋友都知佢一定非池中之物, 鲜味一定一流👍考既系师傅既刀功瞬间烟薰鲔鱼腩 - $128呢个卖相一流, 一上枱果阵系由块牛油纸盖住, 一打开左就好似去左仙境咁, 白茫茫既烟即刻笼罩住件鱼腩, 到仙气一散, 粉嫩色既鲔鱼腩就出现喺你眼前👍澳洲和牛乌冬 - $138见到日本餐厅既和牛乌冬竟然系用上澳洲和牛, 有d 惊奇, 但食落就知道个分别喺边度, 日本和牛肉质较稔较油, 澳洲和牛就偏向有咀嚼感同较浓既牛味, 所以用黎配乌冬系较佳👍海洋之盒 - $158呢个海洋之盒有齐5款大热门既海鲜串烧
自家抹茶粉, 浓淡度自己调校👍
呢个海洋之盒有齐5款大热门既海鲜串烧, 大大粒既矶烧元贝, 又有烧蚝同最惹味既烧白鳝, 同朋友share 食就一流👍
外面鸡皮烧至极为吸引既黄金色, 带点微熏黑, 食落奇趣无比👍
都尚算入味, 有竹签比你, 好容易就了到出黎品尝👍