2023-07-26 1163 浏览
今日同啲好朋友嚟咗北角嘅 DPD Deluxe食饭,呢间餐厅好多人推荐,话呢度嘅黄金虾球同泰式吉品鲍鱼烩饭好好味,今日终于可以试下。食到第一道菜嘅时候,我已经系肚饿得唔得了。啲黄金虾球外脆内软,香口十足,每一口都饱满咁。佢哋系用啲新鲜嘅虾肉裹上面粉,炸到金黄,真系啲虾嘅鲜味完全留低喺度。我同啲朋友一边食一边叹,哈哈,好开心嘅氛围。跟住上嚟嘅泰式吉品鲍鱼烩饭更加惊喜!啲鲍鱼烩得好软滑,啲汤汁入味,好多香料嘅香气喺啲饭里面,每一口都有惊喜。饭底系用泰国香米,啲饭粒松软,啲香气咬嘅出嚟,好啱啲汤汁同埋鲍鱼味道。啲鲍鱼同啲香料嘅组合真系一绝!食完嘢之后,我哋一班人都开开心心咁坐低倾计。𠮶阵候,我谂起啲旧时同呢班朋友一齐食饭嘅日子,真系好感慨。佢哋嘅菜式亦都新鲜美味,绝对系个食得舒心嘅地方。

佢哋嘅菜式亦都新鲜美味,绝对系个食得舒心嘅地方。
2023-07-13