2019-01-12
今日约左个朋友去左香港大学站食dinner,「lifetastic」系我地首选餐厅。好钟意餐厅环境够chill又舒服,cafe形式经营,假日中午仲有brunch供应架!我地两个女仔叫左两个pasta,一人食一个唔使争!我叫左明太子蟹肉忌廉意大利粉配原只软壳蟹,忌廉汁煮得够黏,收水时间控制得非常好,每一口意粉都挂上满满浓郁的忌廉汁,明太子咸香浓郁,蟹肉丝丝份量好足够!超惊喜是原只软壳蟹,炸得非常香脆香口,仲有蟹肉架!朋友叫左香槟忌廉汁牛油果鸡脾肉意大利粉,牛油果酱整左牛油果花形,意粉卖相非常吸引,意粉挂上浓香酱汁,超滋味!鸡脾肉非常爽嫩滑溜,煎香后煮成意粉另有一番味道!朋友大赞餐厅食物水准高,下次再约我黎食饭呀!