2018-01-25 406 浏览
前排病左一段时间 所以无得同男朋友去户外玩😔😔今日好反咁上下 又有阳光(虽然能见度较低)🙈我地都决定去远d 南丫岛行下食下海鲜☺️☺️ 我地第一站就打算医饱个肚仔先行山😝而海鲜就应该系索罟湾果边多个榕树湾既🤔所以我地决定搭船去左索罟湾望住个海食个海鲜lunch先😍的确🤔系南丫岛食海鲜系无长洲咁抵食既🤔不过男朋友都决定唔太贵就食呗😘我地行左几间 就决定食呢间世外桃源海鲜酒家💁 因为佢仲送多个海鲜俾我地😂价钱都comparatively okay抵呗😛我地拣左set B💁 个扇贝转左做贵妃蚌 只蚌都好有肉好新鲜😍 配我最中意既粉丝超正😋😋😋不过豆豉汁有只太多 有dd咸😂但作为第一道上既菜系个好好既开始😚❤️第二个 - 椒盐鲜鱿 炸粉唔算厚 不过d鲜鱿同出面食果d有d唔同 但我又讲唔出个分别🙉🤦‍♀️同埋椒盐唔够味 所以唔够惹味个黑胡椒海虾份量都唔少 好似有成八只🤔💁面果几只都几大只 底果d就细只番😂生意人阿🙉😂不过都系唔够入味🤷‍♀️要加d炸蒜食就好食d😋肉质都实既 海🦐几新鲜咁☺️送既辣酒煮花螺唔记得影相🙈得6粒 酒味无😂得辣味😂 可能要炒蚬好d🤔个蒜茸炒白菜仔都几有heart at least唔

我地拣左set B💁
贵妃蚌
椒盐鲜鱿

黑胡椒海🦐

蒜茸炒菜

个蒜茸炒白菜仔都几有heart at least唔老😂都几甜下😋
炒饭
而个炒饭就正正常常啦 个餐仲送左两罐汽水 我地两个食哂d野都好饱🙈😂要慢慢行山消化下先😂
赞下d staff先💁 staff既sammy同director都好nice 笑容好好阿 多谢你地招呼哦☺️
2018-01-21
贵妃蚌