2015-12-18
今日同朋友聚会,佢话想去Munch食, 因为听讲转左新Menu, 想去试新野~ 我都好耐冇去过Munch, 听到话转左新Menu更系即刻话好啦!我地总共叫左4样野~Foie Gras, Foie Gras Lollipop开头拎出黎个阵,心谂:咁似甜品GE? 又星星又盛咁, 仲有条棒棒糖, 个卖相好特别..原来个支棒棒糖系用鹅肝酱整GE, 食落口个味道好特别~而个鹅肝外脆内软, 唔错㖞!Salmon Roe Risotto个意大利饭好有咬口~同鱼子GE味道好夹~好有西日式Feel, 都几好味Guinea Fowl & Tiger Prawn Pumpkin Risotto上菜GE时候系用”剑”串住鸡同虾, 好有心思的卖相~食落D鸡好滑好入味, 而虾好新鲜好甜~Mango Napoleon & Lime Sorbet卖相同普通拿破仑差唔多样, 酥皮好松软, 应该系佢地手做, 芒果味都好重, 加埋个青柠雪芭岩岩好唔会过甜, 都唔错!埋单800有找都唔叫贵, 我觉得比起之前佢D菜式精致同特别左, 睇得出好有心机去做, 下次约多D人再黎食过其他新菜式先~
我地总共叫左4样野~
Foie Gras, Foie Gras Lollipop
原来个支棒棒糖系用鹅肝酱整GE, 食落口个味道好特别~
而个鹅肝外脆内软, 唔错㖞!
Salmon Roe Risotto
上菜GE时候系用”剑”串住鸡同虾, 好有心思的卖相~
食落D鸡好滑好入味, 而虾好新鲜好甜~
Mango Napoleon & Lime Sorbet