2020-10-30
之前去过呢间酒店食过中式炒粉面, 印象非常不错, 环境也舒服优雅。 今次决定再去光顾, 但试下西式。今次晏昼食lunch,比平时多人。 我点咗佢个西冷扒餐, 虽然餐单上面冇写配饭意粉薯菜, 但其实你可以叫佢加, 唔会额外收费, 叫冻饮亦都系同价。 今次我叫咗薯菜, 嚟嘅唔系普通煎薯条, 而系三块炸薯饼。一开始嚟嘅系南瓜汤, 虽然你见唔到有任何汤料, 但食落口非常浓郁细滑, 口感一流。一般平时去普通嘅西餐厅, 有阵时西冷扒会过份薄, 咬落口又好咸好硬。 但呢间餐厅嘅西冷扒出奇地厚身,肉感口感丰满, 能够保留住肉汁嘅鲜味, 切开嘅时候依然是淡淡的粉红色, 保持到肉质嘅嫩滑。 本身都担心份量太细,可能唔够饱, 但食完啱啱好。 总括而言, 呢间餐厅嘅西式扒餐有很不错的水准。
总括而言, 呢间餐厅嘅西式扒餐有很不错的水准。