2019-05-04 135 浏览
作为一个观塘专业打工仔,欢乐时光happy hours 系最直接减压嘅方法,而啤酒同食物当然唔少得!Moreish & Malt 位于观塘鸿图道48号地下舖,可以满足我三个要求!美食,音乐,啤酒🍻 而且仲有一个很好嘅娱乐节目,英超足球和NBA直播?小食拼盘小食拼盘旋顾名思义系可以俾我地有更多方面尝试。牛油果三文鱼子蟹肉脆饼牛油果和三文鱼子都系非常新鲜,加上脆饼,食落去有牛油果🥑,食落好有口感,而三文鱼子的原身的盐分更中和咗脆饼的油腻!墨西哥粟米片在美国墨西哥粟米片永远都是偏甜的和果腹,但是在Moreish & Malt 有一点不一样,他们自家制的酱料加上茄蓉鸡肉食起上嚟的时候会比较偏咸和带有一种回香,仲有浓厚嘅cheese味~传统美食炸鸡翼来到美式餐厅怎样不能容忍自己不去选择buffalo wings !!! 水牛城鸡翼,入口时那一种香口加上一阵辣香的惹味,已经急不及待一口爱上!Moreish 牛肉汉堡牛肉汉堡绝对是大众化的价钱得黎,卖相又几吸引,可以说是一个主菜必点之一!面包外脆内软,牛肉的比例大概是七成牛肉三成脂肪,所以一咬落去嘅时间会有好多肉汁!而side dish 嘅现炸新

小食拼盘
小食拼盘旋顾名思义系可以俾我地有更多方面尝试。

牛油果三文鱼子蟹肉脆饼

墨西哥粟米片

传统美食炸鸡

Moreish 牛肉汉堡
牛肉汉堡绝对是大众化的价钱得黎,卖相又几吸引,可以说是一个主菜必点之一!面包外脆内软,牛肉的比例大概是七成牛肉三成脂肪,所以一咬落去嘅时间会有好多肉汁!而side dish 嘅现炸新鲜粗薯条, 脆口唔会炸得太耐!

海胆浓蟹汁烩意大利饭
呢个意大利饭本身是偏向湿同好有咬口,大厨用了浓烈的蟹肉汁烹调意大利饭,加上海胆新鲜得来唔会腥, 让人忍唔住一口接一口~