2022-04-26 189 浏览
一打开䢂门 各式各样5-60年代美式怀旧摆设完全eye catching😍餐厅英文名 Veggie4Love 中文名都好靓 叫 花漾丽华😍我自己最中意工业风 vintage野呢间餐厅完全系我杯茶🥳🥳真系超级吸引旧式电话 poster 风扇 风筒 放映机 电视 焗油机 多士炉 乜都有📋坐定定点菜后 眼睛👀完全停唔到周围望♦️北京烤片餐厅用素鸭来代替烤鸭片 配料有齐哂食片皮鸭必备既青瓜 同照烧酱至于外面裹住既个块皮 比起一般嘅位厚身 应该都系自家制🌮包埋一齐食其实又冇乜违和感 味道都唔错只有一点需要挑剔嘅就系酱料太过咸 唔可以沾太多♦️喇沙墨鱼丸食唔出喇沙嘅味道😅不过好香嘅椰汁味加少少咖喱嘅感觉 对于呢个墨鱼丸 我都唔知其实系咪素食🤣🤣😝真系好似食开嘅墨鱼丸味道 都几弹牙♦️ 捞越式米粉卖相劲靓 呢度用既酸汁比起一般食开嘅较为清新炸条有少少似春卷 入面包住萝卜丝同少少冬菇?好食😋炸豆腐其实就似煎酿三宝嘅𠮶种 当然比街边嘅好味好多 豆腐好滑将米粉捞埋所有配料 - 芫荽 芽菜 九层塔 果仁 青瓜 红萝卜丝色香味俱全又健康😍😍♦️I’m Fabulous当待应放呢个burger上枱嘅时候 我同同行朋友望

我自己最中意工业风 vintage野

卖相劲靓 呢度用既酸汁比起一般食开嘅较为清新
炸条有少少似春卷 入面包住萝卜丝同少少冬菇?好食😋
色香味俱全又健康😍😍

♦️I’m Fabulous
当待应放呢个burger上枱嘅时候 我同同行朋友望到都 哗!左出声😳
🤤呢个咁震撼嘅摆盘 👀比呢个目测有15 cm高嘅burger吸引住
今次冇拣到素肉patty 而拣咗呢款红菜头patty汉堡
一般出边比较少见 所以都想试吓
配上草青味较重嘅目蓿芽 有少少苦涩 令到汉堡有唔同嘅层次
伴碟嘅沙律菜都好新鲜 加埋岩岩炸起热辣辣既超粗薯角 正💜

🥤Mixed Berries Soy shake
用豆乳做既shake健康又好味 酸may may好开胃❤️
🥤Wake Up (甘笋、柠檬、雪梨、苹果)
健康up up既冷榨果汁😍😍好fresh
💵WORTH: 7.5/10