餐厅: Bagels Alley
资讯:

话说女友由细到大都系美国生活, 系大学毕业之后先回流返港所以佢久唔久就会"思乡病"发作, 其中一个病征就系"超级想食bagel"直到几个月前, 佢某日lunch 时段无啦啦超兴奋咁打比我, 话佢公司附近开左间bagel 店, 系佢呢十几年黎0系香港食过最好味最正宗0既bagel 店我就知 --- 佢个思乡病终于有救啦是日放假, 一于同女友来呢间佢"朝思慕想"的bagel店潮圣一下铺头属蚊型小店, 得一张只坐到3-4人的bar 台仔, 另外室外都张台仔可以坐2-3人不过可能因为咁, 感觉更加亲切, 店员亦可以更照顾到食客的需要 (这正是小店的可爱之处呢!)一行到入铺头, 店员已向我女友微笑点头, 可想而知我女友帮衬得几密, 店员都认得佢了哈哈哈!!!我呢个牛魔王就order 左佢个pastrami bomb, 店员话系no.1 best seller果然无介绍错!!!!!超足料!!!!!!!!!入面应该都有成3-4块pastrami, 仲有creamcheese, 芝士, 火箭菜, 酸瓜, 蕃茄, etc好香黑椒味!!!!!!!真系超超超超好味呀!!!!!!女友就order 左牛油果sa
话说女友由细到大都系美国生活, 系大学毕业之后先回流返港

我就知 --- 佢个思乡病终于有救啦

哈哈哈!!!
果然无介绍错!!!!!超足料!!!!!!!!!

好香黑椒味!!!!!!!真系超超超超好味呀!!!!!!

女友就order 左牛油果sandwich, 一样咁足料
店员话佢地每个sandwich 都用上大半个牛油果去做

唔怪得d 牛油果好似食极都有咁啦!!!! 超正!!!!!!!就算系食"斋"但感觉都好满足~~~
另外可以加$20 跟埋咖啡 or 茶 or 果汁

女友叫左杯rose latte, 我就叫左杯lemongrass tea (唔记得影相添
两杯都好味!!!!!!!!!! 难怪女友成日都来帮衬啦, 呢间小店真系值得推介呀~~~
2017-04-08