(非会员)
2007-02-22 4 浏览
昨晚第一次去呢间餐厅!一行四人!点了以下食品!就系四个Prime Ribs($280 X2 + $328X 2) 及两个小吃!焗薯($60)& 铁板杂菌($60)! 另外点了一杯cocktail!呢间餐厅餐前会有面饱及牛油!而每个Rib都会有pudding bread,薯蓉及一个沙津!食物味道方面,我觉得个沙津几好同埋个杂菌都唔错!另外我个朋友话杯鸡尾酒都好饮!但系个Ribs就好好好普通!得个"谂"字!无肉味!令人失落!论美味!好多餐厅都好过佢!例如金凤咁!另外,焗薯似SuperSandwiches!个场装修几华丽!但系个情调似Shooter52!所以都几唔协调!本人觉得呢间餐厅想形造一种好grand既感觉!例如会有特订既server!同埋会有个人推架银柜系客人面前即场slide ribs!会有server即场整沙津及焗薯等动作!但系佢地有无谂个咁样其实d肉系好唔新鲜!可能一晚既肉就系系个流动柜里面焗住哂!同埋个位厨师都好无技术可言!块扒好唔平滑!场内外既工作人员唔见得好有经验!但系就被迫要扮出一副高级食府既风格!好没趣!又系美心集团既风格!本地化又唔本地化!买了人家的franchis
昨晚第一次去呢间餐厅!一行四人!点了以下食品!

又系美心集团既风格!本地化又唔本地化!买了人家的franchise又整到不论不类!希望有改善的空间!